جراحی ترمیمی لابیاپلاستی به چه منظو انجام می شود؟ بافت لابیاها (لبه های واژن) در برخی افراد به دلیل افزایش سن، زایمان و در برخی موارد نیز به دلایل ژنتیکی کشیده، چروک و بزرگ می شود. این بافت اضافی در لابیاها می تواند دردهای روحی و جسمی را برای بیمار ایجاد کند. به منظور رهایی از این دردها، برخی از زنان تصمیم به انجام جراحی لابیاپلاستی می گیرند. هرچند بیشتر افراد جراحی لابیاپلاستی را به دلیل مشکلاتی که در عملکردها و کیفیت زندگی ایجاد می کند، انجام می دهند. ظاهر غیرعادی یا نازیبای لبه های واژن، مشکلات ناشی از اندازه ی نامطلوب لابیاها، خاطرات ناخوشایند گذشته و البته در درجه ی اول نیز دلایل مرتبط با رابطه ی جنسی، این جراحی به را یکی از عمل های محبوب در بین زنان تبدیل کرده است.
همه چیز درباره جراحی ثانویه لابیاپلاستی
گاهی افراد نتیجه ی دلخواه خود را از این جراحی به دست نمی آورند، بنابراین نیاز به انجام جراحی ترمیمی لابیاپلاستی خواهند داشت. جراحی ترمیمی لابیاپلاستی عملی است که برای بار دوم و به دلایلی از قبیل ناهموار و یا نامتقارن شدن لابیاها، لزوم کوچک تر کردن لابیاها و برداشتن بافت بیشتری از لبه های واژن و رفع دیگر اشکالات بر جا مانده از عمل یا عمل های قبلی، برای بیمار انجام می شود.
این عمل ترکیبی از جراحی زنان و جراحی پلاستیک و زیبایی است. در حالی که علت نارضایتی و نتایج ضعیف لابیاپلاستی قبلی بیمار ممکن است در بیشتر موارد بی تجربگی پزشک به نظر بیاید اما گاهی نیز ممکن است حتی یک پزشک ماهر و باتجربه نیز به دلیل شرایط و آناتومی غیر عادی واژن بیمار، انتخاب روش جراحی نامناسب با شرایط بیمار و یا اشتباه در محاسبات، در جراحی اول نتواند نتیجه ی مطلوبی را برای فرد فراهم کند. متأسفانه، در حداقل ۵۰٪ از موارد ناموفق جراحی لابیاپلاستی، ترمیم لبه های واژن تقریباً کاری غیرممکن است، به ویژه در مواردی که بافت لابیاها بیش از حد برداشته شده است.
عمل ترمیمی لابیاپلاستی برای چه کسانی مناسب است؟
کاندیدهای ایده آل برای انجام جراحی ترمیمی لابیاپلاستی، زنانی هستند که از سلامت روحی و جسمی مناسبی برخوردار هستند اما از نتیجه ی جراحی لابیاپلاستی خود راضی نیستند. در اینجا منظور از سلامت جسمی در واقع نداشتن بیماری های زمینه ای است زیرا در صورت داشتن بیماری های زمینه ای انجام این جراحی می تواند سلامت جسمی و حتی زندگی فرد را به خطر بیاندازد.
عمل ترمیم لابیا پلاستی چه زمانی انجام می شود؟
در سال های اخیر جراحی ترمیمی لابیاپلاستی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. انتخاب و اعمال تکنیک های جراحی نامناسب و عدم مراقبت صحیح و مناسب در دوران نقاهت موجب ایجاد مشکلاتی از نظر زیبایی و عملکردی شود. خونریزی بعد از عمل، جدا شدن زود هنگام بخیه ها و عفونت روی بخیه ها از جمله مواردی است که نیاز به جراحی ترمیمی دارد. باز شدن بخیه ها و بافت های نامتقارن و نامتناسب در لابیاپلاستی می تواند زیبایی ظاهری واژن را مختل کند. این امر از نظر روانی افراد را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد.
مواردی که پس از لابیاپلاستی نیاز به ترمیم زیبایی واژن دارند کدامند؟
مواردی که از نظر زیبایی نیاز به جراحی پلاستیک ترمیمی دارند عبارتند از:
- کوچک کردن بیش از حد لبه های داخلی در لابیاپلاستی
- بزرگ ماندن لبه های داخلی بیش از حد مورد نظر
- عدم وجود تقارن بین لابیاها
- ایجاد دالبرهای نامنظم در لبه ها بعد از لابیاپلاستی (که “اسکالوپینگ” نامیده می شود)
- به جا ماندن جای بخیه ها (در حد زیاد)
- به وجود آمدن ظاهری مشابه میکروپنیس، در کلیتوریس در نتیجه ی برداشته نشدن بافت اضافی کلیتورال در حین لابیاپلاستی
مواردی که به دلیل مشکلات عملکردی پس از لابیاپلاستی نیاز به ترمیم دارند کدامند؟
در برخی از موارد دلیل نارضایتی بیمار مشکلاتی است که در عملکرد واژن خود با آنها مواجه شده و نیاز به ترمیم و برطرف کردن دارند. برخی از این نواقص و مشکلات عملکردی عبارتند از:
- جریان ادرار به سمت راست، چپ و عقب در هنگام ادرار کردن
- درد در هنگام مقاربت جنسی
- احساس خشکی واژن در هنگام رابطه ی جنسی
- کاهش لذت جنسی
همه ی این عوارض ناشی از جراحی لابیاپلاستی می توانند برای بیماران آزاردهنده باشد. به منظور اطمینان از رضایت نهایی بیمار، لازم است جراح حتماً پیش از عمل انتظارات بیمار را مورد بحث قرار داده و در حین عمل آنها را مد نظر داشته باشد.پس از انجام جراحی ترمیمی نیز لازم است مراقبت های بعد لابیاپلاستی را انجام دهید
چه مدت پس از جراحی اولیه می توان نسبت به انجام عمل لابیاپلاستی ترمیمی اقدام نمود؟
خونریزی خفیف، تورم بافت و تغییر رنگ در ناحیه جراحی معمولاً پس از جراحی های زیبایی واژن، مانند جراحی لابیاپلاستی و جراحی تنگ کردن واژن، امری کاملاً طبیعی است. بنابراین، فرد باید برای اطمینان از کیفیت نتیجه ی نهایی عمل خود کمی صبور باشد. توصیه ی ما این است که بیمار تا ۲ ماه پس از جراحی اولیه ی خود برای بهبودی کامل و رسیدن به نتیجه ی نهایی عمل لابیاپلاستی خود منتظر بماند. و پس از این مدت نیز در صورت ناراضی بودن از نتیجه برای اقدام به انجام جراحی ترمیمی نیز ۲ ماه به بدن خود زمان بدهد تا آمادگی لازم برای جراحی بعدی را داشته باشد.
چگونه برای جراحی لابیاپلاستی آماده شویم؟
هنگامی که مشاوره خود را انجام دادید و نوبت عمل جراحی شما رزرو شد، ۲ هفته قبل از عمل جراحی، پرستار شما یک ارزیابی از سلامت جسمانی شما به عمل می آورد، که در طی آن به سوالات مهمی پاسخ داده می شود و آمادگی شما برای جراحی بررسی شده و اطلاعات لازم در رابطه با داروها، رژیم غذایی و مراقبت های بعد از عمل به شما ارائه می شود. برای این جراحی نیازی به قطع مصرف داروهای هورمونی ندارید اما لازم است که حتماً حداقل ۲ هفته قبل از عمل و تا ۱۲ هفته بعد از عمل، کشیدن سیگار را ترک کنید.
در روز جراحی چه اتفاقی می افتد؟
در روز جراحی شما در بیمارستانی که عمل جراحی شما در آن انجام می شود حضور خواهید یافت و قبل از رفتن به اتاق عمل توسط جراح و متخصص بیهوشی مورد ارزیابی مجدد قرار خواهید گرفت. تیم بیمارستان بررسی های لازم بهداشتی قبل از عمل را تکمیل می کند و پس از بیهوش کردن شما عمل جراحی انجام خواهد شد. پس از عمل، به بخش ریکاوری منتقل خواهید شد و تا زمانی که به هوش بیایید، تیم پزشکی بیمارستان شما را تحت نظارت دقیق قرار خواهد داد.
پس از به هوش آمدن وضعیت شما توسط پزشک بررسی خواهد شد و چیزی برای خوردن به شما داده می شود. در تمامی این مراحل به یک همراه نیاز خواهید داشت تا پس از عمل نیز شما را به خانه منتقل کرده و مدت ۲۴ ساعت مراقب شما باشد.
خطرات و عوارض جراحی ترمیمی لابیاپلاستی کدامند؟
مانند هر جراحی دیگر، عمل ترمیمی لابیاپلاستی نیز خطرات خاص خود را به همراه دارد. برای جلوگیری از افزایش احتمال بروز عوارض و وخیم تر شدن آنها، رعایت کردن نکات توصیه شده توسط پزشک به مدت ۶ الی ۸ هفته پس از جراحی امری بسیار ضروری است. پیروی از دستورات مراقبتی پزشک به بهبودی سریعتر و هر چه بهتر شما کمک شایانی می کند. برخی از عوارض و خطرات ناشی از عمل جراحی لابیاپلاستی عبارتند از:
- درد
- تورم
- سرخی
- خارش و سوزش
- کبودی
- عفونت
در صورتی که درد، تورم، قرمزی و خارش در بازه زمانی پیشنهادی پزشک فروکش نکرد، یا اگر فکر می کنید برش های جراحی شما ممکن است عفونی شده باشند، در اسرع وقت به پزشک خود مراجعه کنید تا اقدامات لازم برای شما انجام شود.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را رد زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
۰ دیدگاه