خانه » حقایقی در مورد زایمان بدون درد
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

حقایقی در مورد زایمان بدون درد

زایمان اتفاق مهمی است که تقریباٌ در طول عمر زندگی هر زنی رخ می دهد و بعنوان یک حس ناب و تکرار نشدنی توصیف شده است. این حس ناب با رعایت مراقبت های دوران بارداری ممکن است که نتایج خیلی بهتری داشته باشد. بعد از اتمام دوره بارداری زایمان ممکن است به دو روش طبیعی و سزارین انجام شود. درد احساسی است که در تمامی مراحل زندگی انسان وجود داشته است حال این که در خلقت انسانی دیگر که به واسطه زایمان رخ می دهد هم دردی سخت وجود دارد.

اغلب خانم ها برای کاهش درد و فشار زایمان روش زایمانی سزارین را انتخاب می کنند غافل از این که روش سوم دیگری هم وجود دارد و آن هم زایمان طبیعی بدون درد است روشی نوین که در این زمینه تحول عظیمی ایجاد کرده است. به منظور آگاهی بخشی های بیشتر در این نوشتار قصد داریم در مورد این عنوان بیشتر توضیح دهیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید…

زایمان-بدون-درد-در-کرج

زایمان طبیعی چگونه است؟

زایمان طبیعی به صورت معمول در سه مرحله انجام می شود و به دلیل اینکه مادر با درد زیادی در این روش روبه رو می شود، انتخاب اول خیلی از افراد نیست و باعث وحشت بسیاری از مادران می شود. این سه مرحله عبارتند از:

مرحله ی اول : در این مرحله تا باز شدن کامل دهانه رحم، درد های مادر شروع می شوند و ادامه دار خواهند بود. با توجه به میزان باز شدن دهانه رحم این دردها خود نیز متفاوت خواهند بود و مرحله به مرحله میزان فشار به رحم مادر و دردی که او تحمل می کند بیشتر خواهد شد. تا زمانی که دهانه در بازترین حالت خود قرار بگیرد، مادر آماده زایمان است.

مرحله دوم: جنین با فشارهایی که مادر می آورد، از دهانه رحم که کاملا باز شده خارج می شود. در این مرحله پس از زور زدن مادر و بیرون آمدن سر نوزاد، خون و مخاط  با استفاده از مکش از بینی نوزاد توسط پزشک بیرون کشیده می شود و پس از او تمام بدن جنین را خارج می کند.

مرحله سوم: در مرحله آخر پس از اینکه نوزاد به دنیا آمد، در مدت زمانی بین ۵ تا ۳۰ دقیقه جفت از دیواره رحم جدا شده و از راه واژن خارج می شود.

زایمان بدون درد چیست؟

با توجه به این که خوشبختانه چند سالی است که در کشور ما این چنین زایمان های بدون دردی انجام می شود، به خانم های بارداری که از زایمان طبیعی وحشت دارند و نمی خواهند درد سختی را هنگام تولد فرزند خود تجربه کنند، این نوید را می دهیم که می توان زایمان بدون درد داشته باشید. به طور کلی تعریفی که از این نوع زایمان وجود دارد این است که انجام هر گونه اقداماتی مانند: استنشاق گاز، محلول های بی حسی اپیدورال، تزریق وریدی آرام بخش ها که به کاهش درد حین زایمان بیانجامد و زایمان را سهل کند و هم چنین به انقباض های رحمی و سطح هوشیاری و ارتباط کلامی بین مادر و فرزند تاثیر منفی نگذارد اطلاق می شود.

روش های دارویی زایمان بدون درد

  • بیهوشی موضعی
  • روش سدیشن
  • بلوک پودندال
  • اپیدورال مداوم با کانتر
  • اسپاینال
  • استنشاق گاز انتونوکس

در این مرحله متخصصین ابتدا با انتخاب هر کدام از این روش ها اقدام به آغاز پروسه زایمان می کنند تا مادر بتواند بدون احساس هیچ گونه درد و ناراحتی فرزند خود را بدنیا آورد. هر کدام از شیوه های مذکور به منظور کاهش درد و آسانی زایمان به کار گرفته می شود و علاوه بر به کارگیری آن ها باید از مدت ها قبل مادر با جلسات حضوری ارتباط کافی را با پزشک خود برقرار کند و با تمرین و آموزه های مهم از لحاظ روحی و جسمی آمادگی های لازمه را داشته باشد.

زایمان طبیعی بدون دردروش های غیر دارویی زایمان طبیعی بدون درد

روحیه مادر در دوران بارداری به شدت حساس است و با رعایت کردن بعضی از نکات قبل از زایمان، ممکن است که زایمانی با درد کمتر را تجربه کند. در ادامه به بعضی از این روش ها اشاره خواهیم کرد:

  • حضور شخصی به خصوص پدر نوزاد در طول زایمان باعث احساس امنیت و آرامش در مادر خواهد شد
  • شرکت در کلاس های آموزشی در دوره بارداری
  • روش های درمان سنتی مانند: طب سوزنی و طب فشاری
  • تکنیک های تنفس یکی از مهم ترین روش های غیر دارویی است که برای کاهش درد زایمان طبیعی استفاده می شود.

روش های دیگر که می توانند باعث ایجاد آرامش در مادر باشند؛ استفاده از موسیقی، رایحه درمانی، هیپنوتیزم، ماساژ، مدیتیشن، گیاه درمانی، آب درمانی و سایر است. تغذیه درست در طول بارداری نیز ممکن است که از درد زایمان بکاهد. البته این موارد ممکن است برای هر فردی خوب نباشد و لازم باشد پزشک تایید نماید.

فوائد زایمان بدون درد

  • احساس هیچ گونه درد و ناراحتی در حین زایمان اثرات سوئی بر روی سلامتی مادر و جنین ندارد.
  • واکنش الرژیک یا تداخل دارویی ندارد.
  • میزان واکنش های دارویی بیهوشی را بعد از زایمان می توان کنترل کرد.
  • مادر در طول بازه ی زمانی زایمان می تواند کاملا هوشیارانه و بیدار باشد و انقباضات  رحم را احساس کند و در این حین استراحت کند و انرژی لازمه برای تولد نوزاد را داشته باشد.
  • حتی اگر نیازی به عمل سزارین باشد باز هم از طریق کانتر داروی بیشتری به مادر تزریق می شود.

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای زایمان بدون درد هستند؟

هر مادری که بارداری های پر خطری داشته باشند و با تزریق داروهای بی حسی امکان بروز عوارض بیش از پیش باشد به عنوان فردی که بتواند زایمان بدون درد را تجربه کند پذیرفته نیست و باید در مورد نوع و روش انجام زایمان خود با متخصصین این حوزه درمانی مشورت کند و با راهنمایی لازمه این کار را انجام دهد.

موارد منع استفاده از روش های دارویی زایمان بدون درد

خانم های که از اختلالات انعقادی رنج می برند و خونریزی های غیر قابل کنترل را تجربه کرده اند نمی توانند از روشهای اپیدورال و اسپاینال استفاده کنند و باید این موضوع را با پزشک خود درمیان بگذارند.

پایین بودن تعداد پلاکت های خونی مادر هم یکی از عواملی است که امکان استفاده از دارو های فوق را به پزشک نمی دهد.

کم فشاری خون، وجود ناهنجاری در ستون فقرات، بالا بودن فشار مغزی، وجود عفونت در محل تزریق مواد بی حس کننده، همگی شرایطی را فراهم می کند که مادر صرفاٌ بتواند از راه های دیگری برای کاهش درد حین زایمان خود بهره مند شود.

معایب زایمان بدون درد

بدیهی است هر روش درمانی که فوائد بسیاری هم  داشته باشد باز هم ممکن است معایبی به همراه داشته باشد البته این روش با علم بر مزایا و معایب آن انتخاب می شود و مزایای آن بیش از معایب ان است و در ادامه به برخی از معایب بسیار جزئی ان اشاره خواهیم کرد.

در برخی از موارد به دلیل عدم انتخابی صحیح برای پزشک و تیم پزشکی در محل بیمارستان ممکن است، روند کاهش درد نا هماهنگ باشد.

در موارد بسیار نادر ممکن است تزریق این دارو های برای مادر عوارضی همچون: فشار بر روی قفسه سینه، تنفس سخت، تب و لرز را به دنبال داشته باشد.

جمع بندی مبحث زایمان بدون درد

به شما پیشنهاد می کنیم برای بهرمندی از مزایا این روش از بهترین متخصص زنان و زایمان در کرج و متخصصین روان درمانی مشاوره های لازمه را دریافت کنید سپس اقدام به انجام چنین کاری کنید زیرا زایمان پروسه ی بسیار حساس و مهم برای حفظ سلامتی مادر و فرزند تلقی می شود.

دکتر فاطمه فیروزی

دکتر فاطمه فیروزی

دکتر فاطمه فیروزی متخصص زنان، زایمان و نازایی و دارای بورد تخصصی هستند، ایشان دکترای پزشکی عمومی خود را در دانشگاه تهران نیز گذرانده اند. دوره تخصصی ایشان در دانشگاه علوم پزشکی ایران و دوره های فلوشیپ لاپاروسکوپی زنان از ایران و سوییس می باشد، همچنین دوره های لیزر پزشکی از انجمن لیزر روسیه و المان و دوره اموزشی سونوگرافی زنان و سونوهیستروگرافی را گذرانده اند.
برچسب ها:
مقالات مرتبط
بارداری بدون دخول

بارداری بدون دخول

یکی از سوالاتی که خانم های جوان ممکن است در ذهن داشته باشند و از متخصص زنان بپرسند این است که ایا حاملگی...

سونوگرافی واژینال در کرج

سونوگرافی واژینال در کرج

در حال حاضر برای تشخیص بیماری ها و یا بررسی جنین در دوران حاملگی از انواع سونوگرافی استفاده می شود....

۰ Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *