خانه » زایمان طبیعی
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

زایمان طبیعی

زایمان طبیعی به انجام زایمان بدون استفاده از داروی مسکن و سایر مداخلات پزشکی معمول گفته می‌شود. بدون استفاده از داروهای ضد درد جهت تسکین درد باید از تکنیک‌هایی مانند آرام سازی و تنفس کنترل شده استفاده نمود. زایمان طبیعی در یک بیمارستان و یا مرکز پزشکی با کمک یک ماما قابل انجام است و در اکثر موارد احتیاجی به حضور پزشک متخصص نمی‌باشد مگر در مواردی که جان مادر و یا جنین در حین زایمان به خطر بیفتد. آیا زایمان طبیعی خطر دارد؟ در چه مورادی از این شیوه برای زایمان استفاده می شود؟ مرایای این زایمان به نسبت زایمان سزارین چیست؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

نحوه انجام زایمان طبیعی

با توجه به اینکه زمان این زایمان قابل پیش بینی نمی‌باشد لازم است در هفته‌های آخر منتهی به زایمان تحت نظارت پزشک قرار داشته باشید، در اکثر موارد چند ساعت پیش از زایمان با شروع دردهای انقباضی باید به مرکز پزشکی مراجعه نمائید، زمانی که بدن شما جهت زایمان آماده شد در موقعیت مناسب جهت زایمان قرار می‌گیرید. تمام مراحل این زایمان کاملاً خود به خود و بدون مداخله پزشکی انجام می‌شود، ماما و پرستاران تنها بر فرآیند زایمان نظارت خواهند داشت و در صورت نیاز به مادر کمک می‌نمایند، به بیان دیگر زمان این زایمان تحت تاثیر داروها کند و یا تند نخواهد شد. بدون استفاده از دارو باید صبر نمائید تا دهانه رحم به طور طبیعی باز شود بنابراین زمان انجام این زایمان ممکن است کمی طولانی‌تر از سایر انواع زایمان باشد. بنابراین مراقبت های هفته به هفته بارداری علی الخصوص ماه اخر در این زمینه ضروری است.

کنترل درد در زایمان طبیعی

میزان دردی که در حین زایمان طبیعی تحمل می‌کنید در افراد مختلف متفاوت می‌باشد اما با استفاده از برخی روش‌ها می‌توانید آن را کنترل نمائید به عنوان مثال:

  • تکنیک‌های تنفسی
  • ماساژ
  • دوش آب گرم یا وان حمام
  • قرار گرفتن در موقعیتی که بدن شما راحت تر باشد
  • تکنیک‌هایی مانند موسیقی برای آرام شدن و پرت شدن حواس
  • استفاده از پد حرارتی یا کیسه یخ
  • توپ زایمان
  • طب سوزنی
  • حمایت عاطفی
خطرات زایمان طبیعی

مزیت‌های زایمان طبیعی

  • در حالی که برخی از افراد گمان می‌کنند که زایمان بدون داروهای مسکن و ضد درد غیرممکن به نظر می‌رسد برخی از خانم‌ها جهت مدیریت زایمان و درد این روش را انتخاب می‌نمایند.
  • داروهای ضد درد ممکن است موجب تسریع و یا کند شدن فرآیند زایمان شود، همچنین گاهی اوقات موجب کاهش فشار خون و یا حالت تهوع می‌شود، بنابراین برخی از افراد زایمان طبیعی بدون استفاده از هیچ گونه دارویی را انتخا می‌نمایند.
  • بیشتر روش‌هایی که در این نوع زایمان به کار برده می‌شود غیرتهاجمی بوده بنابراین احتمال ایجاد آسیب به مادر و یا نوزاد به حداقل ممکن می‌رسد.
  • در طی زایمان طبیعی کاملاً هوشیار خواهید بود و هیچ گونه بی‌حسی موضعی نخواهید داشت بنابراین می‌توانید به راحتی حرکت کنید و در طول زایمان موقعیت‌هایی را انتخاب نمائید که در آن میزان درد کاهش بیابد و در طی فرآیند به دنیا آمدن نوزاد مشارکت فعال داشته باشید.
  • زایمان طبیعی نوعی حس قدرت و موفقیت به مادر می‌دهد و بسیاری از خانم‌هایی که برای زایمان اول این نوع زایمان را انتخاب کرده‌اند در طی زایمان‌های بعد نیز از همین روش استفاده می‌کنند.
  • در طی زایمان، همسر شما می‌تواند در تمام مراحل همراه شما باشد و با کمک یکدیگر میزان درد را کنترل نمائید.
  • در اکثر موارد بلافاصله پس از تولد می‌توانید نوزاد خود را در آغوش بگیرید و به محض آماده شدن شرایط، شیردهی را شروع نمائید.

معایب و خطرات زایمان طبیعی چیست؟

  • حتی اگر در گذشته زایمان طبیعی داشته‌اید برای زایمان پیش رو نمی‌توانید حدس بزنید که میزان درد و ناراحتی که تحمل خواهید کرد تا چه میزان شدید و سخت خواهد بود و آیا می‌توانید آن را تحمل نمائید.
  • در طی هر زایمانی عوارضی مانند از دست دادن خون زیاد، مشکلات بند ناف و … وجود دارد، تشخیص و یا درمان این موارد در طی زایمان طبیعی سخت‌تر خواهد بود.
  • در طی زایمان همواره ممکن است شرایطی ایجاد شود که نیاز به زایمان اورژانسی و سزارین داشته باشید.

افرادی که حاملگی‌های کم خطر دارند می‌توانند جهت زایمان طبیعی اقدام نمایند اما توصیه می‌شود خانم‌هایی که بارداری آنها در گروه پرخطر دسته بندی شده است روش زایمان سزارین را انتخاب نمایند.

زایمان طبیعی

تبدیل زایمان طبیعی به زایمان سزارین

اگر در حین زایمان حس کردید که قادر به مدیریت درد نیستید به ماما و یا پرستار توضیح دهید و از آنها کمک بخواهید، به خودتان سخت نگیرید و به یاد داشته باشید که هر زمان که بخواهید می‌توانید از داروهای ضد درد استفاده نمائید، البته تا زمانی می‌توانید تصمیم خود را تغییر دهید که سر نوزاد از رحم بیرون نیامده باشد، در این مرحله باید اجازه دهید تا باقی مراحل به صورت طبیعی به پایان برسد.

انتخاب مرکز مناسب جهت زایمان

با اینکه به نظر می‌رسد زایمان طبیعی نسبت به سایر انواع زایمان ساده‌تر می‌باشد. مراجعه به بهترین متخصص زنان در کرج این امکان را به شما می دهد. اما به یاد داشته باشید که حضور یک تیم پزشکی در حین تمام انواع زایمان ضروری می‌باشد، زایمان طبیعی‌ترین اتفاقی است که در میان موجودات اتفاق می‌افتد اما در عین حال می‌تواند با پیچیدگی‌هایی همراه باشد که منجر به خطر افتادن جان مادر و یا نوزاد شود بنابراین مرکزی را جهت زایمان طبیعی انتخاب نمائید که در صورت اورژانسی شدن وضعیت شما قادر به مدیریت شرایط باشند و بهترین خدمات را در کوتاهترین زمان به شما ارائه دهند.

دکتر فاطمه فیروزی

دکتر فاطمه فیروزی

دکتر فاطمه فیروزی متخصص زنان، زایمان و نازایی و دارای بورد تخصصی هستند، ایشان دکترای پزشکی عمومی خود را در دانشگاه تهران نیز گذرانده اند. دوره تخصصی ایشان در دانشگاه علوم پزشکی ایران و دوره های فلوشیپ لاپاروسکوپی زنان از ایران و سوییس می باشد، همچنین دوره های لیزر پزشکی از انجمن لیزر روسیه و المان و دوره اموزشی سونوگرافی زنان و سونوهیستروگرافی را گذرانده اند.
برچسب ها:
مقالات مرتبط
بارداری بدون دخول

بارداری بدون دخول

یکی از سوالاتی که خانم های جوان ممکن است در ذهن داشته باشند و از متخصص زنان بپرسند این است که ایا حاملگی...

سونوگرافی واژینال در کرج

سونوگرافی واژینال در کرج

در حال حاضر برای تشخیص بیماری ها و یا بررسی جنین در دوران حاملگی از انواع سونوگرافی استفاده می شود....

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *