هیستروسکوپی، روشی است با کمترین میزان تهاجم که با استفاده از ابزاری انعطاف پذیر و دوربین متصل آن به نام هیستروسکوپ انجام می شود و امکان تشخیص و درمان انواعی از شرایط پاتولوژیکی داخل رحم را فراهم می کند. اما بسیاری از بانوان درباره هیستروسکوپی تشخیصی اطلاعاتی ندارند، در ادامه مطلب سایت دکتر فاطمه فیروزی درباره دلایل انجام این تست و روش انجام آن توضیحاتی خواهیم داد.
هیستروسکوپی تشخیصی، به منظور تشخیص علت بروز علائم انجام می شود و از جمله دلایل انجام این تست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دلایل انجام تست هیستروسکوپی تشخیصی
- بررسی خونریزی های غیر طبیعی از رحم
- بررسی ترشحات غیر طبیعی واژن
- ارزیابی ناباروری
- بررسی علت سقط جنین های مکرر
- بررسی علت غیر طبیعی بودن سونوگرافی ترانس واژینال
- ارزیابی های قبل از عمل جراحی
- تشخیص و دسته بندی فیبروم ها
- تشخیص و تعیین درجه سرطان مخاط رحم
در چه مواردی انجام هیستروسکوپی تشخیصی توصیه نمی شود؟
در صورت وجود عفونت لگنی و یا سرطان دهانه رحم، انجام این تست توصیه نمی شود. دستکاری مخاط رحم و فشار وارده به این ناحیه می تواند احتمال پخش شدن عفونت را افزایش دهد. به همین خاطر، معمولا قبل از تست، مصرف آنتی بیوتیک برای بیمار در نظر گرفته خواهد شد.
ممکن است هیستروسکوپی تشخیصی بدون خطر پخش شدن سلول های بدخیم در بیماران مبتلا به سرطان دهانه رحم انجام شود. با این حال، بهتر است این تست در خانم های مبتلا به سرطان دهانه رحم انجام نشود.
قبل از هیستروسکوپی تشخیصی چه آمادگی نیاز است؟
- بهترین زمان برای انجام هیستروسکوپی تشخیصی، بعد از اتمام سیکل قاعدگی می باشد، چرا که در این دوران، مخاط رحم بسیار نازک می شود.
در واقع این تست به آمادگی خاصی نیاز ندارد. ممکن است نیم ساعت قبل از انجام تست، جهت حفظ راحتی به بیمار داروهای مسکن داده شود.
معمولا از بی حسی موضعی استفاده می شود که قبل از شروع تست، به دهانه رحم تزریق خواهد شد.
هیستروسکوپی تشخیصی چگونه انجام می شود؟
هیستروسکوپی تشخیصی، روش سرپاپی است که در مطب انجام می شود جهت انجام این تست، تلسکوپی که دوربینی به انتهای آن متصل است، از طریق دهانه رحم، داخل حفره رحمی قرار می گیرد. برای این که امکان مشاهده و بررسی بهتر برای پزشک فراهم گردد، داخل رحم با گاز دی اکسید کربن پر می شود.
تصاویر گرفته شده توسط دوربین، بر روی صفحه نمایش، نشان داده می شوند و پزشک قادر به تشخیص شرایط موجود خواهد بود.
به دلیل نازک بودن غشای مخاطی رحم، ممکن است برخی بیماران هنگام وارد شدن هیستروسکوپ، احساس خوشایندی نداشته باشند.
در طول انجام این تست، امکان استفاده از سایر ابزارهای جراحی و گرفتن نمونه از بافت (بیوپسی)، رفع چسبندگی رحم و یا برداشت فیبروم و پولیپ وجود دارد.
استفاده از هیستروسکوپی تشخیصی در تشخیص و کنترل خونریزی های غیر طبیعی رحم، جایگزین روش هایی از قبیل کورتاژ شده است. قدرت این روش در این حد است که امکان مشاهده و بررسی نواحی غیر قابل دسترس در تشخیص سلول های سرطانی و پیش سرطانی فراهم شده است.
مزایای هیستروسکوپی تشخیصی
- روش سرپایی است و معمولا نیازی به بیهوشی نیست.
- از آن جایی که امکان مشاهده مستقیم حفره رحمی وجود دارد، پزشک بلافاصله قادر به تشخیص شرایط موجود خواهد بود.
- امکان همزمان جراحی های جزئی و درمان شرایط موجود به طور همزمان نیز وجود دارد.
۰ دیدگاه